Doble moral legal espanyola

Una actualització ràpida per mostrar-vos la proverbial doble moral hispànica.

En signar la Convenció Internacional dels Drets Econòmics Socials i Culturals de l’ONU el Pakistan, l’any 2004, es prengué certes reserves contra les que el Regne d’Espanya al·legà el 15 de novembre del 2005:

"The Government of the Kingdom of Spain points out that regardless of
what it may be called, a unilateral declaration made by a State for the
purpose of excluding or changing the legal effects of certain
provisions of a treaty as it applies to that State constitutes a
reservation.

The Government of the Kingdom of Spain considers that the Declaration
made by the Government of the Islamic Republic of Pakistan, which seeks
to subject the application of the provisions of the Covenant to the
provisions of the constitution
of the Islamic Republic of Pakistan is a
reservation
which seeks to limit the legal effects of the Covenant".

Un posicionament lògic i que jo reclamaria del govern del meu estat en signar un tractat internacional de tant nivell. El curiós del cas és que al seu article número 1, l’esmentada convenció proclama:

"1. All peoples have the right of self-determination. By virtue of that
right they freely determine their political status and freely pursue
their economic, social and cultural development."

Resulta curiós, doncs, que constantment ens repeteixin (com avui ha fet la senyora de la Vega) que "L’autodeterminació no hi cap, a la Constitució, no hi ha lloc per als dubtes". Si les al·legacions del Regne d’Espanya diuen que la Convenció està per sobre les constitucions dels estats signants, ens poden deixar votar tranquils, si us plau?

Quant a mofa

Fill de la Terrassa dels 80. Nascut en el sí d\'una família treballadora. Llicenciat en física per la UAB i mileurista de professió. Cursant un doctorat en Enginyeria Òptica a la UPC. Fotògraf vocacional frustrat. Catalanista per sentiment i raó. Apassionat de l\'esport però amb pànic a les alçades i poca destresa amb una pilota als peus. I alguna cosa més que ara com ara no tinc gaire ganes d\'escriure...
Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.