Consell Municipal de la Joventut de Terrassa

Per tal de centrar el tema crec que és útil recordar d’on venim: A Terrassa existeix un Consell Local de la Joventut fundat de comú acord per la majoria d’entitats terrassenques que uns quants han segrestat per al seu gaudi particular tot expulsant-ne els membres que no pensaven com ells bé de manera formal bé deixant-los de convocar ni enviar les actes de les reunions. D’aquesta manera fa anys que el Consell de la Joventut de Terrassa ha perdut tota representativitat i legitimitat per a pronunciar-se en nom de tots.

Per tal de superar aquesta etapa de segrest i sectarització del consell ahir al vespre s’aprovà al Ple Municipal el reglament que haurà de regir el Consell Municipal de la Joventut de Terrassa amb el vot favorable de totes les forces polítiques a excepció d’ERC. En les darreres setmanes (fins i tot mesos) les diverses forces polítiques i entitats hem anat parlant d’aquest tema, però el debat ha estat viciat d’inici.

[@more@]

En primer lloc per un procés de creació inadequat que s’anuncià el mes de setembre en una entrevista que el regidor de joventut concedí al Diari de Terrassa i que continuà el mes de novembre en una convocatòria del teixit associatiu juvenil de Terrassa en la qual es presentà per primera vegada una proposta de reglament.
D’aquesta reunió se n’autoexclogueren les Joventuts d’Esquerra Republicana de Catalunya tal com anunciaren en roda de premsa el dia abans per disconformitat
amb el model que s’anava a presentar i que, recordem-ho, la resta d’entitats encara desconeixiem.

Si bé des de la Joventut Nacionalista de
Catalunya compartim la disconformitat, ja que la proposta inicial distava molt
de l’automia que seria desitjable d’un Consell de Joventut homologable pel Consell
Nacional de la Joventut de Catalunya, vam optar per treballar seriosament, no
fer declaracions de cap tipus i introduir esmenes al text en la seva tramitació
per tal d’acostar el model de la regidoria al que defensa la nostra
organització.

D’aquesta manera vam arribar a un acord que
permeté incloure una disposició addicional recollint que el CMJ sigui un
organisme provisional que es reconvertirà en un Consell de Joves autònom i
jurídicament independent en el moment en que el plenari del consell així ho
sol·liciti alhora que suprimírem la capacitat de l’Ajuntament per modificar
unilateralment aquest reglament.

Des de la JNC creiem que atenent al llarg
període en què les entitats juvenils de Terrassa no han tingut un espai comú de
relacions el CMJ que s’acaba d’aprovar pot ser un bon punt de partida per
revitalitzar l’associacionisme juvenil i que amb les esmenes introduides i el
treball de pedagogia per a explicar el model nacional a la resta d’entitats de
la ciutat Terrassa pot recuperar una entitat de prestigi que sigui punt de
trobada. Per aquest motiu vam creure oportú donar suport a la creació d’aquest
consell i en participarem activament per tal que esdevingui, finalment, un
espai participatiu, creatiu, transparent i deliberatiu, jurídicament independent,
per tota la joventut terrassenca.

Finalment creiem que és de justícia
reconèixer la voluntat de suma que han mostrat totes les parts implicades en
aquest procés i celebrem que finalment les JERC, tot i la seva oposició en la
votació final, hagin decidit retornar al consell per defensar des d’allà un
model que, com ja hem esmentat, compartim.

Quant a mofa

Fill de la Terrassa dels 80. Nascut en el sí d\'una família treballadora. Llicenciat en física per la UAB i mileurista de professió. Cursant un doctorat en Enginyeria Òptica a la UPC. Fotògraf vocacional frustrat. Catalanista per sentiment i raó. Apassionat de l\'esport però amb pànic a les alçades i poca destresa amb una pilota als peus. I alguna cosa més que ara com ara no tinc gaire ganes d\'escriure...
Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

6 comentaris a l'entrada: Consell Municipal de la Joventut de Terrassa

 1. Youtube en català:

  Hola! Ja està en marxa la nova campanya per aconseguir el YOUTUBE EN CATALÀ. Pots signar a:
  http://www.flog.cat/youtube-catal%C3%A0
  Simplement posant el teu nom i el teu correu!

  Si poguereu ajudar-nos a fer publicitat d’aquesta campanya donant a conèixer aquest enllaç estaríem molt agraïts…

  Quan més, millor…!

  Salut!

 2. Molta demagògia, anònim, moltíssima… la teva. No és cert que del Consell se n’han expulsat organitzacions? No és cert que fa anys que no teniu relació amb el Consell Nacional de la Joventut de Catalunya però hi segueix constant com a referent a la ciutat? No és cert que ni tant sols se’ls ha agafat el telèfon en els darrers mesos quan han estat trucant per interessar-se com anaven les coses ja que, de motu propi, no hi ha cap interès per mantenir-hi relació?

  No posaré en dubte el perfil de gent que hi participa perquè no sóc qui per jutjar-los d’una manera tant genèrica i per tant indefectiblement barroera com ho fas tu.

  “Un CJ hauria de ser un lloc d’idees joves i no un lloc de manipulació política”. No podria estar més d’acord amb tu. Per això mateix, perquè qui actualment forma part del CJ té un biaix ideològic claríssim, és pel què cal fer-ne un de nou.

 3. No entenc què hi té a veure que conegui al teu cosí…
  Fixa’t que en aquest bloc (abandonadíssim) no es requereix la identificació com es fa en d’altres per tant no em sembla malament que algú comenti sense indentificar-s’hi, simplement tal com jo veig les coses és de bona educació identificar-se a l’interlocutar amb algú. Res més.

  Que jo sàpiga, el JTTP aquest anys
  ja no ha estat portat pel CLJ i les JERC ja no són al CLJ pq se les ha expulsat. Pel què fa a la participació de la JNC jo en sóc el representant des de fa un any i mai hem rebut res del CJ (ni una convocatòria a cap reunió). De fet, preguntats els responsables de la organització quan hi vaig entrar la versió que em donaren no concorda massa amb la que tu ofereixes.

  Quan t’he dit que no s’agafava el telèfon he parlat que no s’agafava als del Consell Nacional de la Joventut de Catalunya, per tant no t’han trucat a tu (responsable del JTTP) sinó al representant del CJ.

  Pel què fa la a pell fina, no és que jo li tingui, és que discrepo radicalment: la gent de la JNC i d’altres joventuts polítiques és gent molt activa, no comparteixo la teva apreciació i la qualifico de barroera perquè crec q no està basada en la realitat.

  “Des de quan la gent del consell ha buscat ser un òrgan representatiu de ningú?” dius. Als estatuts-model que ofereix el CNJC (on el CJ de Terrassa està registrat) figura clarament (article 2, funcions): a. Coordinar i representar el moviment associatiu i els joves de Terrassa.

  En el darrer comentari em dius si penso que els membres del CJ són segrestadors i traidors crec que la mateixa frase que cites inclou l’explicació. No he utilitzat en cap cas la paraula traidors: exposo uns fets i tu la infereixes, i sobre el segrest potser no he estat afortunat en escriure-ho amb aquest terme, d’acord, però sí que el CJ té un biaix ideològi clar i al meu entendre no és el què els estatuts del CNJC diuen que ha de ser. Ara bé, si realment no ha de ser això, llavors no hi hauria d’haver cap problema perquè el CJ es desvinculi del CNJC i es crei un nou consell de joves que sí ho sigui, ja que les funcions no es solaparien.

 4. Si dic que el CJ de Terrassa està registrat al CNJC és perquè això m’han dit allà.

  Els estatuts que m’enllaces són els del propi CNJC, no els estatuts-model que el CNJC dóna pels consells locals, que es troben aquí:
  http://www.trianglejove.net/guia2/docs/C1.doc

  Pel què sé tant des del CNJC com un altre consell que està en actiu (el de Sabadell), les entitats polítiques juvenils no estan excloses sinó que el què no podem fer és ser-ne part del secretariat, presidència, etc. però sí membres del plenari.

  Ningú ha dit que el CJ actual no pugui continuar existint si realment (com tu mateix dius) no està registrat al CNJC i tampoc pretén ser representatiu. No veig que siguin conceptes excloents. El model que defensem a la JNC és el dels estatuts que t’he enllaçat més amunt: ni el que m’expliques ni el que ens donava la regidoria en un principi.

  Això de perquè ens hem mogut ara és simplement perquè hi ha hagut un canvi a la regidoria de joventut i l’actual regidor sí que ha estat disposat a afrontar el tema.
  Sobre la macromoguda no sé què hi pinta la sociovergència i sobre el local dubto que ara mateix hi hagi cap interès urbanístic, de tota manera hi deu haver un conveni de cessió que explicita en quins termes es fa aquesta, durant quant temps i per quins fins. Si tot això es compleix, no hi hauria d’haver cap desallotjament, oi?

 5. Clica, signa-hi i ho podrem aconseguir!

 6. Pel què sé tant des del CNJC com un altre consell que està en actiu (el de Sabadell), les entitats polítiques cheap nba jerseysjuvenils no estan excloses sinó que el què no podem fer és ser-ne part del secretariat, presidència, etc. però sí membres del plenari.

Els comentaris estan tancats.